Mavi Okul Projesi

Mavi Okul Projesi Başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı ve Deniz Temiz Derneği Arasında Önemli İş Birliği Protokolü İmzalandı

Mavi Okul Projesi Başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı ve Deniz Temiz Derneği arasında gerçekleştirilen iş birliği protokolü kapsamında, Fatih Son Kale Anadolum Anaokulu olarak biz de "Mavi Okul Projesi"ne resmen dahil olduk. Bu anlamlı projenin amacı, denizlerimizin ve çevremizin korunması için öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve eğitmektir.

Proje kapsamında öğrencilerimiz, deniz ekosistemini ve su kaynaklarının önemini daha yakından tanıyacak, çevre kirliliği konusunda farkındalık kazanacak ve sürdürülebilirlik bilincini geliştirecekler. Deniz Temiz Derneği'nin uzmanları, okulumuzda düzenlenecek etkinlikler ve atölye çalışmaları ile öğrencilere rehberlik edecekler.

Bu protokol, öğrencilerimizin çevre konularında bilinçli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Ayrıca, denizlerimizin ve doğal kaynaklarımızın sürdürülebilir bir şekilde korunması için toplumsal farkındalığın artırılmasına önemli bir katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Okulumuzun "Mavi Okul Projesi"ne katılımıyla, öğrencilerimiz sadece sınıflarında değil, aynı zamanda çevreleri konusunda da birer çevre dostu olarak yetişeceklerdir. Bu önemli adımın, gelecek nesillerin çevre bilinci ve sorumluluğu konusundaki katkılarını olumlu yönde etkilemesini umuyoruz.

Bu değerli iş birliği vesilesiyle, okulumuzun "Mavi Okul" olma sürecine başlamış olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Projemizin başarıyla uygulanması için tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte el birliğiyle çalışacağımıza olan inancımızı paylaşıyor, projemizin tüm okulumuza ve çevremize hayırlı olmasını diliyoruz.

Esra YİĞİTALP